Worden de boottochten in Brugge vanaf 2027 door buitenlandse bedrijven georganiseerd?
Volledig scherm
Worden de boottochten in Brugge vanaf 2027 door buitenlandse bedrijven georganiseerd? © Benny Proot

Brugse koetsiers en bootjesmannen bezorgd: stad maakt einde aan monopolie

BruggeEr komt een einde aan het monopolie van een handvol familiebedrijven dat boten en koetsen in Brugge beheert. Vanaf 2027 komt er een Europese toewijzing voor wie bootjes en koetsen in de stad kan organiseren. De huidige koetsiers en bootjesmannen zijn bezorgd. “We deden net heel wat zware investeringen. Hopelijk waren die niet voor niets”, aldus koetsier Mark Wentein.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    Play
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.