Wouter Mouton liep het WK-parcours op, al deed hij dat net na de aankomst van Ganna. Het oorspronkelijk plan was om dat ervoor te doen
Volledig scherm
Wouter Mouton liep het WK-parcours op, al deed hij dat net na de aankomst van Ganna. Het oorspronkelijk plan was om dat ervoor te doen © rv

Brugse klimaatactivist verstoorde bijna titelstrijd tussen Ganna en Van Aert: “Pas op laatste moment bedacht ik me”

BruggeKlimaatactivist Wouter Mouton is zondag enkele uren administratief aangehouden nadat hij vlak na de aankomst van Filippo Ganna het WK-parcours opliep in beschilderd bovenlijf. Dat deed hij om aandacht te vragen voor het klimaat. “Verstorende en opvallende acties zijn nodig”, reageert Wouter, die past last-minute besliste om de strijd om de wereldtitel niet tijdens de wedstrijd te verstoren. 

 1. De pechvogels van het WK? Dat zijn Marco en Ana, die zaak met zicht op aankomst noodgedwongen gesloten houden: “Héél zuur, zeker omdat we het pas de avond voordien wisten”
  PREMIUM
  Brugge

  De pechvogels van het WK? Dat zijn Marco en Ana, die zaak met zicht op aankomst noodgedwon­gen gesloten houden: “Héél zuur, zeker omdat we het pas de avond voordien wisten”

  Dan komt er eindelijk weer een massa volk richting Brugge, moet je noodgedwongen je zaak gesloten houden. Het overkomt de uitbaters van New Senses op de Vrijdagmarkt in Brugge. Hun zaak heeft een perfect zicht op de aankomststreep van het WK tijdrijden, de extra voorraad voor de volkstoeloop lag klaar, maar tóch houden Marco Antonio en zus Ana de deuren gesloten. “Het kan niet anders. We hadden grote verwachtingen, maar blijven met lege handen achter.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?