Hans Blanckaert (links) aan Kingsclub. Samen met Marc Wyseur, de 'patattenboer' in het filmpje, plant hij een straatfeest met drank en frieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Blanckaert (links) aan Kingsclub. Samen met Marc Wyseur, de 'patattenboer' in het filmpje, plant hij een straatfeest met drank en frieten. © Benny Proot

Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”

Brugge“Deel dit maar zoveel mogelijk op sociale media, dat ze eens wakker worden in de Wetstraat. We zitten verdorie met onze kin onder water." In een filmpje – dat al 80.000 keer is bekeken – spuwt de Brugse horecaman Hans Blanckaert zijn gal over de lange horecasluiting én veel te traag binnenlopende premies van de overheid. “Als we daarop moeten blijven wachten, mogen we sluiten.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica