Ruimere terrassen en geen terrastaks tot 1 oktober 2021: dat zijn de goedgekeurde steunmaatregelen in Brugge.
Volledig scherm
Ruimere terrassen en geen terrastaks tot 1 oktober 2021: dat zijn de goedgekeurde steunmaatregelen in Brugge. © Benny Proot

Brugse horeca moet geen terrastaks betalen tot 1 oktober: “Goed nieuws, maar graag ook compensatie voor zaken die geen terras hebben”

BruggeGoed nieuws voor 400 horecazaken in Brugge: ze moeten geen terrastaks betalen tot 1 oktober 2021. De dienst Financiën maakte het dossier op tijdens het weekend en het schepencollege verklaarde zich op maandag akkoord. Eerder kreeg de horeca ook al toezegging om ruimere terrassen te plaatsen. “We moeten de sector steunen”, verklaart schepen van Financiën Mercedes Van Volcem.

 1. Op zoek naar een avontuurlijke vakantie? Brugs koppel heeft eerste vlot van ‘VLOTKAMP’ klaar
  Brugge/Zuienkerke

  Op zoek naar een avontuur­lij­ke vakantie? Brugs koppel heeft eerste vlot van ‘VLOTKAMP’ klaar

  Goed nieuws voor de avonturiers onder ons: het eerste vlot van VLOTKAMP is gebouwd én de test is goed verlopen. Van 1 juni tot 28 september kan je genieten van deze bijzondere manier van kamperen op de waterplas van Domein Polderwind, middenin de West-Vlaamse Polders. “Bij een sterke wind voel je wat beweging, maar zeeziek zal je in principe niet worden”, glimlachen initiatiefnemers Tobias Knockaert en Kika Merlin uit Brugge.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven