Karel Hessels in zijn zaak: in de zaal op de achtergrond staan de pooltafels apart
Volledig scherm
Karel Hessels in zijn zaak: in de zaal op de achtergrond staan de pooltafels apart © Benny Proot

Brugse cafébaas krijgt politie over de vloer na klacht van burger over biljartende klanten: “Een boete? Dan stap ik naar de rechtbank”

BruggeDe uitbater van Charlie Rockets in Brugge kreeg maandagavond politie over de vloer na een melding van een burger. Die had mensen zien biljarten in de zaak en vond dat niet kunnen. Tot ongenoegen van Karel Hessels. “Waarom zouden mensen niet meer mogen biljarten? Als ik effectief een boete krijg, dan stap ik naar de rechtbank.” 

 1. Geen massa-evenementen of vuurwerk op oudejaarsavond, maar voor Brugse politie is het zeker geen rustdag: “Ook tijdens feestdagen controleren we de geldende coronamaatregelen”
  PREMIUM
  Brugge

  Geen mas­sa-evenemen­ten of vuurwerk op oudejaars­avond, maar voor Brugse politie is het zeker geen rustdag: “Ook tijdens feestdagen controle­ren we de geldende coronamaat­re­ge­len”

  De cafés moeten dicht om 23 uur, een volksfeest op ‘t Zand is er niet, evenmin een georganiseerd vuurwerkspektakel. En toch bereidt de politie van Brugge zich voor op een drukke oudejaarsavond. “Om eventuele overlast tegen te gaan en te controleren op de geldende coronamaatregelen”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. Maar mag je nu in grote groepen samenkomen op pakweg ‘t Zand? En mag je als particulier zelf vuurwerk afsteken?
 2. Carole (63) ondersteunt zoon Matthieu Bonne (29) tijdens wereldrecordpoging: “Hem zien beuken tegen de wind, dat is pijnlijk om te zien”
  PREMIUM

  Carole (63) onder­steunt zoon Matthieu Bonne (29) tijdens wereldre­cord­po­ging: “Hem zien beuken tegen de wind, dat is pijnlijk om te zien”

  Matthieu Bonne is bezig aan zijn vierde dag van zijn zeven dagen durende uitdaging om zoveel mogelijk kilometers bijeen te fietsen. In zijn kielzog volgt ook mama Carole Nierynck (63). Ze staat met plezier aan de zijde van haar zoon om hem te ondersteunen in een nieuwe sportieve uitputtingsslag, maar is ook — zoals dat bij mama’s wel eens gebeurd — bezorgd. “Ik zie dat hij soms gefrustreerd is door het slechte weer, maar ik geloof in hem.”
  Brugge