De Brugse brandweerman Hans De Blauwe valt internationaal in de prijzen.
Volledig scherm
De Brugse brandweerman Hans De Blauwe valt internationaal in de prijzen. © Benny Proot

Brugse brandweerman krijgt als eerste Belg ooit prestigieuze natuurprijs

BruggeHans De Blauwe, brandweerman uit Brugge, mag als eerste Belg de internationale H.H. Bloomer Award in ontvangst nemen voor zijn verdienstelijk werk als niet-professioneel natuuronderzoeker. De Linnean Society of London, ‘s werelds oudste genootschap voor natuuronderzoek, erkent daarmee zijn impressionante productiviteit en brede inzet voor onder meer het mariene onderzoek.

 1. “We willen de Bruggelingen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping
  Brugge

  “We willen de Bruggelin­gen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping

  Luxueus kamperen in de bossen en lekker eten en drinken tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is tussen 5 augustus en 6 september mogelijk in het ontoegankelijke, historische domein. “We willen vooral de Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek", zegt initiatiefneemster Marie-Charlotte Pycke. Boer Olivier uit Diksmuide zorgt er voor de hapjes.
 2. Schepen Franky Demon wil in beroep tegen de net vergunde windmolen aan Lodewijk Coiseaukaai
  Brugge

  Schepen Franky Demon wil in beroep tegen de net vergunde windmolen aan Lodewijk Coiseau­kaai

  Luminus diende een aanvraag in om een windturbine te bouwen in de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge. De stad gaf negatief advies, maar de minister volgde het advies van de stad niet en vergunde de bouw van deze windturbine. De minister vergunde ook tegen het negatieve advies van de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC), die de minister adviseert. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon wil nu in beroep bij de Raad voor Vergunningenbetwisting.