Op verschillende plaatsen in Brugge zijn brandweerpoppen neergeplant.
Volledig scherm
Op verschillende plaatsen in Brugge zijn brandweerpoppen neergeplant. © RV

Brugse brandweer trekt aan de alarmbel met ludieke actie: "Door personeelstekort komt de hulpverlening in het gedrang”

BruggeVerschiet niet als je vandaag een brandweerpop ziet zitten in het Brugse straatbeeld. De poppen zijn deel van een ludieke actie van de brandweer van Brugge, waarmee ze het nijpende personeelstekort willen aanklagen. “In plaats van te staken, proberen we op deze manier iets te bereiken”, zegt brandweerman Thomas Van de Ginste.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Imposant schip MSC Virtuosa vaart voortaan op Zeebrugge en laat er zelfs wintercruises starten: “Voor Belgen is dit de ideale manier om deze vorm van reizen te leren kennen”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Imposant schip MSC Virtuosa vaart voortaan op Zeebrugge en laat er zelfs wintercrui­ses starten: “Voor Belgen is dit de ideale manier om deze vorm van reizen te leren kennen”

  Het imposante cruiseschip Virtuosa van de Italiaanse rederij MSC ligt maandag voor het eerst aangemeerd in de haven van Zeebrugge. De ‘maiden call’ betekent de voorbode van een hele reeks wintercruises van zeven nachten die in Zeebrugge halt houden. Met 10 restaurants, 21 bars, 5 zwembaden, een lengte van 3 voetbalvelden groot en een promenade van 112 meter lang is het één van de paradepaardjes van MSC.