Chris Cardon van het Oostkampse bedrijf Ziphius Therapeutics.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Cardon van het Oostkampse bedrijf Ziphius Therapeutics. © Benny Proot

Brugse apothekerszoon goed op weg om beste coronavaccin op de markt te brengen: “Goedkoper én effectiever”

Oostkamp/MerelbekeAls zoon van een apothekerskoppel uit Blankenberge zette hij halfweg de jaren 90 zijn eerste stappen in de farmaceutische wereld. Tot twee jaar geleden was hij CEO van een beursgenoteerd bedrijf dat in zeven landen actief was, maar toch besloot Chris Cardon (52) uit Sint-Kruis bij Brugge van nul te herbeginnen. Een goede keuze, zo blijkt nu. De apothekerszoon is met z’n bedrijfje Ziphius Therapeutics goed op weg om het beste coronavaccin op de markt te brengen. “De resultaten zijn alvast veelbelovend.”

 1. Deze Brugse apothekerszoon wil volgend jaar een coronavaccin op de markt brengen: “Onze eerste testresultaten zijn veelbelovend”
  PREMIUM

  Deze Brugse apothekers­zoon wil volgend jaar een coronavac­cin op de markt brengen: “Onze eerste testresul­ta­ten zijn veelbelo­vend”

  Chris Cardon (52) uit Sint-Kruis bij Brugge had twee jaar geleden alles voor elkaar. De man was CEO van een beursgenoteerd bedrijf dat in zeven landen actief was. Toch besloot hij van nul te herbeginnen. De reden? Enkele van zijn familieleden en vrienden werden ongeneeslijk ziek en daar wilde de apothekerszoon iets aan doen. Nu wil Chris met zijn Oostkampse bedrijf Ziphius Therapeutics volgend jaar een coronavaccin op de markt brengen.
 2. Oostkamps biotechbedrijf ontwikkelt coronavaccin en schenkt intussen 1.500 handgels aan woonzorgcentra: “Willen onze verantwoordelijkheid opnemen”

  Oostkamps biotechbe­drijf ontwikkelt coronavac­cin en schenkt intussen 1.500 handgels aan woonzorg­cen­tra: “Willen onze verantwoor­de­lijk­heid opnemen”

  Biotechbedrijf Ziphius Therapeutics uit Oostkamp is volop bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen corona. Om het onderzoek mee te financieren bracht de firma haar eigen handgels op de markt. 1.500 exemplaren werden woensdag weggeschonken aan drie zwaar getroffen woonzorgcentra in Kortrijk, Waregem en Sint-Kruis. “Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen”, zegt CEO Chris Cardon.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"