De voormalige advocaat Wim G. verduisterde meer dan 275.000 euro. (archiefbeeld)
Volledig scherm
De voormalige advocaat Wim G. verduisterde meer dan 275.000 euro. (archiefbeeld) © Benny Proot

Brugse advocaat verduistert meer dan 275.000 euro uit collectieve schuldenregelingen. Het geld investeert hij in zijn voetbalclub

Een Brugse ex-advocaat riskeert 2 jaar cel, deels met uitstel, voor misbruik van vertrouwen. Wim G. (49) verduisterde als schuldbemiddelaar meer dan 275.000 euro van kwetsbare personen wiens rekeningen hij beheerde. Het geld investeerde hij naar eigen zeggen in zijn voetbalploeg Eendracht Brugge, waar hij voorzitter van was. “Ik stond in de winkel mijn geld te tellen, terwijl hij van achter zijn bureau grote sommen overschreef”, getuigt een slachtoffer.

9 reacties

 • Maria Bruyninckx

  2 jaar geleden
  Ik kloeg al jaren bij de instanties, maar ik was onozel en zag zaken die er niet waren
 • geert de bruyne

  2 jaar geleden
  Mensen oplichen, mensen die u vertrouwde? .......pure oplichterij ....ja eendracht brugge kreunt nog altijd van jouw wan beleid jouw grootheids waanzin , BESCHAAMD ....Dit was je niet toen je de mensen oplichte . weet je wat je moet doen ,stoppen met juridiche spelletjes te spelen en in bemiddeling gaan de mensen en facturen betalen .horecazaken die u nog moet vergoeden .dit moet je doen .ipv proberen medelijden te krijgen . heb ballen aan je lijf . iedereen aanwezig op het proces
 • Johny Van Laethem

  2 jaar geleden
  Een schuldbemiddelaar moet nochtans jaarlijks een afrekening bezorgen aan het Vredegerecht. Ofwel sliep die Vrederechter ofwel pleegde de advocaat schriftvervalsing en in dit geval krijgt hij een milde straf.
 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Twee jaar is dat om te lachen of wat?
 • piet uytebroek

  2 jaar geleden
  goed zo dit is belgie op z'n best.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Eindrondes nationaal en provinciaal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke
  Voetbal eindronden

  Eindrondes nationaal en provinci­aal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke

  De plaatsjes voor het provinciaal voetbal voor volgend seizoen geraken stilaan ingevuld. In de provinciale reeksen is men aan de finales per reeks toe en voor sommige teams kon er al klare wijn - lees promotie - geschonken worden. Wel blijft het voor heel wat provinciale ploegen nog uitkijken naar SV Rumbeke, dat op het veld van ASV Geel voor een beslissende match staat om de deur naar het nationaal voetbal in te beuken en dat zou meteen voor nog een extra stijger in de provinciale reeksen kunnen zorgen.
 3. Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstoffen een pak duurder geworden”
  PREMIUM
  Brugge

  Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstof­fen een pak duurder geworden”

  De biermarkt is ‘zeer gespannen’, door de steeds duurder wordende grondstoffen. Er dreigt onder meer een schaarste aan glas voor de productie van flesjes. Vooral de kleine en middelgrote brouwerijen zullen geraakt worden. “We hebben onze Brugse Zot al duurder moeten maken, en er zit mogelijk nog een prijsstijging aan te komen”, zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan.