Charlotte Corveleyn en Paul Vande Weghe in De Brugsche Tafel.
Volledig scherm
Charlotte Corveleyn en Paul Vande Weghe in De Brugsche Tafel. © Proot

Brugsche Tafel gaat helemaal veganistisch

BRUGGERestaurant De Brugsche Tafel kiest resoluut voor plantaardige gerechten. De zaak van Charlotte Corveleyn en Paul Vande Weghe is zo het eerste echte veganistische restaurant in Brugge.

 1. REPORTAGE. Op pad in Sint-Andries, waar de ene schande spreekt over de stadionplannen en de andere het toejuicht: “Iedereen spreekt erover”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Op pad in Sint-An­dries, waar de ene schande spreekt over de stadion­plan­nen en de andere het toejuicht: “Iedereen spreekt erover”

  De stadionplannen van Club Brugge hebben opnieuw een knauw gekregen. De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd. En dat zorgt voor discussies in de omgeving van Jan Breydel, waar voor- en tegenstanders elkaar bestoken met argumenten. Zowel op café, op straat als in de frituur: het was donderdagmiddag gespreksonderwerp nummer één. “In onze straat zijn de voorbije jaren heel wat huizen verkocht. Toeval? Zeker niet.” Wij doken in het hart van Sint-Andries en luisterden aandachtig mee.
 1. Oplossingen voor bruggenmiserie plots in sneltempo in zicht? Nu ook studie voor nieuwe Kruispoortbrug opgestart
  Brugge

  Oplossin­gen voor bruggenmi­se­rie plots in sneltempo in zicht? Nu ook studie voor nieuwe Kruispoort­brug opgestart

  Het lijkt erop dat de bruggenmiserie in Brugge nu – eindelijk – in sneltempo aangepakt wordt. De Vlaamse Waterweg nv laat nu ook een studie uitvoeren voor de realisatie van een nieuwe Kruispoortbrug. Eerder deed het dat al voor een nieuwe Krakelebrug en later dit jaar start ook de bouw van een nieuwe Steenbruggebrug. Eind dit jaar moet de studie afgerond zijn. “Dit is ook een kans om de verkeersknoop op onze Ring aan te pakken”, meent burgemeester Dirk De fauw.