Opening The Student Village
Volledig scherm
Opening The Student Village © Jan Van Maele

Brugs studentenhuis in oud politiekantoor officieel geopend: “Een plek om te ontmoeten, blokken én feesten”

In de Brugse Hauwersstraat is The Student Village - niet toevallig bij de start van het nieuwe academiejaar - ingehuldigd. Het voormalige politiecommissariaat is volledig omgebouwd tot een studentenhuis. Daarnaast zijn er het centrum voor vrijzinnigen én een fuifzaal. Kostprijs: 5,4 miljoen euro. “Studenten kunnen elkaar hier vanaf nu ontmoeten, blokken én feesten”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (sp.a). 

  1. Brugse schooldirecteurs over besmettingen, afstandsonderwijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse schooldi­rec­teurs over besmettin­gen, afstandson­der­wijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”

    Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, is de overheid duidelijk. Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En hoe zien zij de toekomst? We laten vijf directeurs in Brugge aan het woord. “Wie zijn mondmasker weigert te dragen, riskeert een sanctie. En ja, dat is al gebeurd”, zegt een van hen.