Het hele gezin van Bruno en Ilse klinkt in het gebouw waar de wijn wordt opgeslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hele gezin van Bruno en Ilse klinkt in het gebouw waar de wijn wordt opgeslagen. © RV

Brugs koppel dat Zuid-Franse droom waarmaakte, lanceert eerste witte en rode wijn: “Bij ons eerste bezoek aan het domein waren we al verkocht”

BruggeZe glunderen, Bruno Claeys en Ilse Bouchez. Het koppel komt deze maand naar thuisstad Brugge om er hun eigen witte en rode wijn te laten proeven. Bruno en Ilse, beiden 54 jaar, beslisten vorig jaar om het biologisch wijndomein La Martine over te nemen in het zuiden van Frankrijk. “De opstart is veelbelovend”, zeggen ze.

 1. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtoffer waren niet onbesproken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtof­fer waren niet onbespro­ken”

  Sacha Brunessaux (23) heeft 10 jaar opsluiting gekregen voor doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De Roeselarenaar loste een dodelijk schot, toen het slachtoffer cannabis van hem wilde stelen. Het Openbaar Ministerie had 20 jaar gevorderd. “Deze straf biedt perspectief. U zal nog steeds zeer jong zijn, nadat u ze hebt ondergaan”, sprak voorzitter Joeri Pieters.
  Brugge
 2. BINNENKIJKEN. Campus Sint-Pietersmolenwijk is grootste zorgsite van Brugge: “Dankzij het vele natuurlijke licht biedt deze plek rust aan jong en oud”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KEN. Campus Sint-Pietersmo­len­wijk is grootste zorgsite van Brugge: “Dankzij het vele natuurlij­ke licht biedt deze plek rust aan jong en oud”

  In mei opent Mintus zijn grootste zorgsite in Brugge. De campus Sint-Pietersmolenwijk biedt een ‘inclusief woonconcept’ aan met zorg op maat. Wij gingen een kijkje nemen en waren onder de indruk van de binnenpatio’s, de rustgevende uitstraling en het maximale zicht op de omgeving. “Slechts 25% van het volledige terrein is bebouwd”, vertelt Ann Bursens van Mintus.
  Brugge