Het koetspaard Tinka (17) stuikte plots in elkaar tijdens haar eerste ritje zaterdagvoormiddag. De doodsoorzaak is onbekend.
Volledig scherm
Het koetspaard Tinka (17) stuikte plots in elkaar tijdens haar eerste ritje zaterdagvoormiddag. De doodsoorzaak is onbekend. © Jan Van Maele

Brugs koetspaard zakt ineen op Burg en overlijdt: “Een drama. Tinka (17) was net aan haar eerste ritje bezig na vier dagen rust”

BruggeOp de Burg in Brugge is zaterdagmorgen rond 11.30 uur een koetspaard in elkaar gezakt en overleden. Het gaat om de 17-jarige Tinka, die op dat moment aan haar eerste ritje bezig was. “Alle koetsiers zijn enorm aangeslagen, niet in het minst de eigenares. Dit is in dertig jaar nog nooit gebeurd. Een drama”, zegt Mark Wentein, voorzitter van de Vlaamse Paardensportfederatie en woordvoerder van de Brugse koetsiers. 

 1. Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak, is voorwaardelijk vrij: “Wel nog internering in psychiatrisch centrum of begeleiding bij haar thuis”
  Brugge/Koekelare

  Poetsvrouw die liefdesri­va­le neerstak, is voorwaarde­lijk vrij: “Wel nog interne­ring in psychia­trisch centrum of begelei­ding bij haar thuis”

  De Brugse raadkamer heeft de internering bevolen van poetsvrouw Sandra V. (44) uit Koekelare. De vrouw stak bijna een jaar geleden haar liefdesrivale neer met een mes in Brugge en zat sindsdien in de cel voor poging tot moord. Opvallend genoeg besliste de raadkamer naast de internering ook om V. voorwaardelijk vrij te laten. “Ze wordt sowieso begeleid door een psychiater”, zegt haar advocaat Bram Elyn.
 2. Na 30 jaar heeft restaurant Pieter Pourbus nieuwe uitbaters: “Spannend, zo'n eigen zaak. Maar we kennen het klappen van de zweep”
  PREMIUM
  Brugge

  Na 30 jaar heeft restaurant Pieter Pourbus nieuwe uitbaters: “Spannend, zo'n eigen zaak. Maar we kennen het klappen van de zweep”

  Pieter Pourbus, het gezellige Brugse restaurant, heeft na dertig jaar nieuwe uitbaters. Op donderdag 7 oktober heropenen Johan De Cock en Sophie Coppieters de bekende zaak volgens de beproefde formule. “Wat goed is, moet je niet zo nodig willen veranderen”, zeggen ze. “Toch hopen we niet alleen vaste klanten, maar ook een nieuw publiek aan te spreken.”