Het koetspaard Tinka (17) stuikte plots in elkaar tijdens haar eerste ritje zaterdagvoormiddag. De doodsoorzaak is onbekend.
Volledig scherm
Het koetspaard Tinka (17) stuikte plots in elkaar tijdens haar eerste ritje zaterdagvoormiddag. De doodsoorzaak is onbekend. © Jan Van Maele

Brugs koetspaard zakt ineen op Burg en overlijdt: “Een drama. Tinka (17) was net aan haar eerste ritje bezig na vier dagen rust”

BruggeOp de Burg in Brugge is zaterdagmorgen rond 11.30 uur een koetspaard in elkaar gezakt en overleden. Het gaat om de 17-jarige Tinka, die op dat moment aan haar eerste ritje bezig was. “Alle koetsiers zijn enorm aangeslagen, niet in het minst de eigenares. Dit is in dertig jaar nog nooit gebeurd. Een drama”, zegt Mark Wentein, voorzitter van de Vlaamse Paardensportfederatie en woordvoerder van de Brugse koetsiers. 

  1. Vernieuwde Kookeet lokt ‘amper’ 4.600 bezoekers: chefs en initiatiefnemers reageren tevreden, maar er is ook kritiek
    Brugge

    Vernieuwde Kookeet lokt ‘amper’ 4.600 bezoekers: chefs en initiatief­ne­mers reageren tevreden, maar er is ook kritiek

    De vernieuwde formule van het culinaire evenement Kookeet in Brugge is maandag uiteindelijk met gemengde gevoelens geëindigd. Amper 4.600 bezoekers - gespreid over drie dagen - kwamen naar de tuin van het Grootseminarie. De toegangsprijs en de niet goedkope spijs en drank schrikten af. “Innoveren vraagt tijd en aanpassingen. We nemen de feedback mee”, zegt Brugge Plus-voorzitter Franky Demon.