Bestelwagen belandt in vaart op kruispunt Dampoortstraat en Zuidervaartje
Volledig scherm
Bestelwagen belandt in vaart op kruispunt Dampoortstraat en Zuidervaartje © Jan Van Maele

Bruggeling (28) rijdt zonder rijbewijs en onder invloed de vaart binnen, waarna viertal uit wrak kruipt en op de vlucht slaat

De politie van Brugge heeft maandagnacht vier twintigers gevat die gevlucht waren na een zwaar verkeersongeval ter hoogte van de Dampoortstraat. De bestuurder verloor de controle over het stuur en reed - met drie passagiers bij zich - recht de vaart in. Enkele jongeren die het ongeval zagen gebeuren gingen meteen hulp bieden, waarna het viertal op de vlucht sloeg. De chauffeur bleek onder invloed van alcohol en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

  1. Wordt centrum van Brugge fietszone? Burgemeester stuurt minister brief om haalbaarheid te onderzoeken
    PREMIUM
    Brugge

    Wordt centrum van Brugge fietszone? Burgemees­ter stuurt minister brief om haalbaar­heid te onderzoe­ken

    Wordt het binnen afzienbare tijd aangenamer voor fietsers in de Brugse binnenstad? Als het van de Fietsersbond afhangt alvast wel. Zij dienden een plan in om fietszones in te richten in het centrum. Een idee dat burgemeester Dirk De fauw (CD&V) wel genegen is, en hem aanzette een brief te sturen naar de bevoegde minister, om dat wettelijk mogelijk te maken. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.