Toeristen zullen meer moeten betalen om in de stad te overnachten, rechts schepen van Toerisme Mieke Hoste
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen zullen meer moeten betalen om in de stad te overnachten, rechts schepen van Toerisme Mieke Hoste © Benny Proot

Brugge verhoogt toeristenbelasting en daar is de sector niet blij mee: “Dit was blijkbaar al in juni beslist, maar niemand vond de moed om ons in te lichten”

BruggeBrugge verhoogt vanaf 1 januari 2023 haar toeristentaks van 2,83 naar 3,75 euro per dag. “Dit zal niet doorslaggevend zijn om een reis te boeken in onze mooie stad”, klinkt het bij het stadsbestuur. De hotelsector is vooral ontgoocheld over hoe de verhoging gecommuniceerd werd. “Wat moeten we zeggen tegen klanten die voor volgend jaar al hebben geboekt?”

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.