De hotels in Brugge vielen terug op een omzet van 20 procent tijdens de eerste jaarhelft.
Volledig scherm
De hotels in Brugge vielen terug op een omzet van 20 procent tijdens de eerste jaarhelft. © Benny Proot

Brugge trekt 300.000 euro uit voor zwaar getroffen logiessector: “Zij doen in goede tijden ook veel voor de stad”

BruggeDe Brugse hotels, B&B’s, gastenkamers, vakantiewoningen en campings krijgen een tegemoetkoming van de stad Brugge. Alle logiesverstrekkers zullen een subsidie krijgen voor het verlies van inkomsten tijdens de eerste jaarhelft van 2020. Uit recente cijfers blijkt dat het aantal overnachtingen in Brugge liefst 80 procent lager lag dan andere jaren.

 1. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt