Onder meer de luchtkwaliteit, de mobiliteit en de klimaatuitdagingen kunnen volgens de drie steden beter op elkaar afgestemd worden
Volledig scherm
Onder meer de luchtkwaliteit, de mobiliteit en de klimaatuitdagingen kunnen volgens de drie steden beter op elkaar afgestemd worden © Benny Proot

Brugge, Leuven en Roeselare bundelen de krachten om slimmere steden te worden

Brugge/Leuven/RoeselareBrugge bundelt de krachten met Leuven en Roeselare om de markt te bevragen voor de aankoop van een dataplatform. Via een raamcontract kochten ze gezamenlijk een Smart City Data Platform (SCDP) aan bij het consortium Urban Sense. Ze willen meer slimme technologie inzetten tegen de klimaatopwarming, voor een betere mobiliteit of in het kader van de vergrijzing van de bevolking.

 1. Uitbater van ‘t Zandlopertje in Zeebrugge opent nu ook bistro nabij 't Zand: “Deze geweldige ligging kon ik niet laten schieten”
  PREMIUM
  Brugge

  Uitbater van ‘t Zandloper­tje in Zeebrugge opent nu ook bistro nabij 't Zand: “Deze geweldige ligging kon ik niet laten schieten”

  Aan de Kapucijnenrei nabij 't Zand heeft horecafiguur Heinz van Roye (50) zopas Amuzand geopend. Dat is een gloednieuwe bistro op de plek waar voorheen het vertrouwde adres Den Apero zich bevond. Voor Heinz is het de tweede zaak, want hij is ook uitbater van ‘t Zandlopertje op de dijk van Zeebrugge. “De twee combineren gaat ons wel lukken”, is hij overtuigd.
 2. MIJN STAD. Tweesterrenchef Filip Claeys uit Brugge: “Smedenstraat was vroeger dé commerciestraat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Tweester­ren­chef Filip Claeys uit Brugge: “Smeden­straat was vroeger dé commercie­straat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”

  Al meer dan tien jaar krijgt restaurant De Jonkman twee Michelinsterren toebedeeld. Een omweg waard, zo omschrijft de Franse culinaire gids de zaak van chef Filip Claeys. Je dineert in de verbouwde villa langs de Maalse Steenweg ook een beetje als bij een beste vriend. Zo joviaal en down-to-earth als Filip maken ze de chefs niet meer. “Ik ben een rasechte Club-supporter. Logisch dat mijn favoriete moment daarmee te maken heeft.”