Eén van de locaties waar een pop-upterras mogelijk wordt: het Astridpark.
Volledig scherm
Eén van de locaties waar een pop-upterras mogelijk wordt: het Astridpark. © Benny Proot

Brugge krijgt er drie terrassen bij, maar daar is niet iedereen blij mee: “Fout signaal en opdoffer voor horeca”

BruggeDe stad Brugge geeft kandidaat-uitbaters de kans om tussen 1 juni en 30 september een pop-upterras te organiseren in drie parken. Maar dat lokt al meteen discussie uit. “Dit is de zoveelste opdoffer voor de bestaande horeca", vindt Nele Caus (N-VA). Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vindt van niet: “We hebben net locaties gekozen, waar geen concurrentie is met andere horeca.”

 1. Hier plannen Hilde Crevits, Dominique Persoone en anderen terrasje: “Een fris getapte pint, waar het schuim van afdruipt, dat heb ik zo gemist”
  PREMIUM
  Brugge/Damme/Torhout

  Hier plannen Hilde Crevits, Dominique Persoone en anderen terrasje: “Een fris getapte pint, waar het schuim van afdruipt, dat heb ik zo gemist”

  Iedereen snakt naar de heropening van de horecaterrassen. Dat moet je ook deze bekende streekgenoten niet vertellen. Zij hunkeren naar die eerste pint of die snelle lunch, met de voetjes onder tafel. Benieuwd welk terras zij verkiezen? Ontdek het hier. Onze Brugse ex-Miss Belgiës Romanie Schotte en Cilou Annys hebben alvast, zonder het van elkaar te weten, hetzelfde adresje op het oog. Ontdek hier nog meer bekende Vlamingen en hun favoriete adresjes.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij