Het Kaaidistrict in Brugge moet kwalitatiever worden. Daarvoor is een heel plan opgemaakt. Ook de veiligheid van de fietspaden wordt daarin bekeken.
Volledig scherm
Het Kaaidistrict in Brugge moet kwalitatiever worden. Daarvoor is een heel plan opgemaakt. Ook de veiligheid van de fietspaden wordt daarin bekeken. © BHT

Brugge krijgt één miljoen euro van Europa om woon- en handelsproject rond Kaaidistrict zo klimaatneutraal mogelijk te maken

BruggeBrugge haalde iets meer dan 1 miljoen euro aan Europese middelen binnen in het kader van duurzame stadsontwikkeling.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Borden ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ moeten zwaar verkeer en bestelwagens uit witte dorp Lissewege houden
  PREMIUM
  Brugge

  Borden ‘uitgezon­derd plaatse­lijk verkeer’ moeten zwaar verkeer en bestelwa­gens uit witte dorp Lissewege houden

  Er komen grote borden ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ bij het binnenrijden van Lissewege, onder meer via de Stationsstraat. Het is een maatregel die het zware verkeer, maar ook bestelwagens uit het witte dorp moet houden. De stad Brugge schakelt de politie in om nauwgezet te controleren. “Dit probleem sleept al veel te lang aan", zegt burgemeester Dirk De fauw.