De politie kwam vrijdagnacht massaal ter plaatse in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie kwam vrijdagnacht massaal ter plaatse in Brugge. © MMB

Brugge is problemen in uitgaansbuurt en gebrek aan respect voor politie beu: “We zien al wéken héél zware dronkenschap en ontvlambare groepen”

BruggeBij de grote actie afgelopen weekend in de Brugse uitgaansbuurt heeft de politie 180 jongeren geïdentificeerd en gecontroleerd. Maar liefst de helft daarvan stond al gekend voor strafbare feiten zoals verboden wapenbezit, afpersing of drugsfeiten. De voorbije weken was het diverse keren onrustig in de Brugse uitgaansbuurt, met (schijn)gevechten en confrontaties met de politie tot gevolg. “Het totaal gebrek aan respect voor onze politiemensen valt echt op”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), die meteen verdere actie wil ondernemen.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Brugse bloemenkunstenaar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtingen: “We pakken met een ‘uitdagende installatie’ uit”
  PREMIUM
  Damme/Brugge

  Brugse bloemenkun­ste­naar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtin­gen: “We pakken met een ‘uitdagende installa­tie’ uit”

  Damme steekt tijdens de komende kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vijfde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor een beroep op de Brugse sfeermaker Frederiek Van Pamel. Vorig jaar mocht Wintersfeer in Damme meer dan 11.000 bezoekers verwelkomen. “Ook dit jaar zal sfeer centraal staan", zegt de kunstenaar, die voor de vijfde editie wil uitpakken met een ‘uitdagende installatie’.