Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem tonen de plannen voor een nieuw fietspad en natuuruitbreiding aan het Veltembos.
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem tonen de plannen voor een nieuw fietspad en natuuruitbreiding aan het Veltembos. © Benny Proot

Brugge investeert 700.000 euro in nieuw park met boomgaard, vlonderpad, picknickzone en fietspaden: “Ook evenementen zijn mogelijk”

Sint-KruisGenieten in de natuur kan voortaan ook in het Veltempark. Dat is een nieuwe groenzone in Sint-Kruis, nabij het Veltembos. De stad kocht er vorig jaar een hoeve en 2,8 hectare. Nu start de aanleg van het park. “We hopen dat de nieuwe eigenaar van de hoeve er ook schapen laat grazen”, zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek