Sfeerbeelden uit Brugge
Volledig scherm
Sfeerbeelden uit Brugge © Wouter Van Vooren

Brugge heeft toerismeplan voor komende tien jaar: toeristen spreiden en koetsiers en taxichauffeurs cursus gastvrijheid geven

De stad Brugge pakt uit met een plan voor het toerisme van de komende tien jaar. Verwacht wordt dat er tegen dan 11 miljoen toeristen de stad jaarlijks zullen bezoeken. “Dat er meer gaan komen, is onvermijdelijk", zegt toerismedirecteur Dieter Dewulf. “Maar we willen ze meer spreiden in de stad én tegelijk gastvrijer zijn voor iedereen die langskomt.”

6 reacties

 • Florent Hoppenbrouwers

  3 jaar geleden
  8.9 miljoen toeristen voor 20.000 Bruggelingen (binnenstad) of 450 per inwoner : dat is erom vragen !
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Nu nog de politie-agenten zo'n cursus gastvrijheid en we zijn er. Want het Brugs gezegde is nog steeds "dienst toerisme doet alles om toeristen hier te krijgen en de politie jaagt ze terug weg. Dat alles en iedereen door elkaar loopt dat is dankzij de nieuwe regeltjes bijv. fietsstraat op den duur denken de fietsers dat het overal fietsstraat is, ookal staat er geen bord. Ook door enkel richting rijden (tegen de richting), en ga zo maar door .... dat is er achter vragen !!
 • jean-pierre van goethem

  3 jaar geleden
  Akkoord met Roland en Philippe. Het zou ook goed zijn dat men toeristen informeert / opvoedt vooraleer ze van de bus stappen dat de verkeersregels dienen gerespecteerd te worden en dat de voetpaden er zijn voor de voetgangers en niet de rijbaan, zodat ongevallen kunnen vermeden worden. Nu is het gewoon een ramp in de straten van het centrum. Voetgangers lopen waar ze zin in hebben, en fietsers slalommen er maar door, met ongevallen tot gevolg.
 • serge simpelaere

  3 jaar geleden
  Roland eens naar de mensen luisteren die in Brugge wonen zou bruikbare oplossingen kunnen brengen
 • Roland Rotsaert

  3 jaar geleden
  Ik had dat beleidsplan zelf willen lezen, maar ik heb gisteren en vanmorgen tevergeefs op de website van de stad gezocht. Ik zou het kunnen vragen aan een gemeenteraadslid, maar een dergelijk document zou ten laatste op de dag van de gemeenteraadszitting probleemloos moeten te vinden zijn. Ik heb gisteravond overigens wel een groot deel van de zitting gevolgd. Mijn conclusie: alles in Brugge, o.m. de verkeersproblematiek in ruime zin, zit muurvast en niemand heeft bruikbare ideeën.