De nieuwe peukenzakjes van de stad Brugge.
Volledig scherm
De nieuwe peukenzakjes van de stad Brugge. © Bart Huysentruyt

Brugge gaat strijd aan met de sigarettenpeuk: nieuwe zuilen, asbakken en peukenzakjes

De stad Brugge voert haar inspanningen tegen sigarettenpeuken op straat op. De preventiedienst heeft vijfduizend vernieuwde peukenzakjes besteld om uit te delen, er komen speciale asbakken en tijdens evenementen zul je vier peukenzuilen zien opduiken. Ook de Proper Strand Lopers uit Oostende werken mee aan een schoner Brugge.

5 reacties

 • carine francoys

  2 jaar geleden
  Heel juist Patricia Calier...maar of de mensen hun gedrag gaan veranderen...en de toeristen zijn nog erger...
 • patricia carlier

  2 jaar geleden
  In plaats van uit te delen, steek ze in gans brugge, ook de deelgemeentes, in de brievenbus
 • Gerard Stevens

  2 jaar geleden
  Wij weten dat al sinds mensen geheugenis dat rokers hun sigarettenpeuken overal weggooien.Zij die denken dat zij nu het warm water hebben uitgevonden door dit voorstel zijn een stelletje.volslagen.............(mogen jullie zelf invullen)Denken die nu werkelijk dat rokers zullen op zoek gaan naar openbare asbakken or hun peukje in een asbak te deponeren???
 • Angelo Cabooter

  2 jaar geleden
  Je moet maar eens gaan kijken bij de bushaltes die half overdekt zijn. (Zoals in de Vlamingstraat, aan het Sint-Salvatorkathedraal en aan de Onze Lieve Vrouw Kerk) daar ligt het er vol van, terwijl roken aan half overdekte bushaltes verboden is.
 • Roland Rotsaert

  2 jaar geleden
  Dat lijkt mij een hopeloze strijd. Verslaafden sensibiliseren gaat niet. Er is al zoveel geregeld voor het tabaksgebruik. Kan men dan ook niet, op Europees niveau, de producenten verplichten om tabaksfilters te produceren uit onschadelijk en snel afbreekbaar materiaal? Dat geldt nog meer voor de verpakking, een combinatie van plastiek en metaalfolie die nu helemaal onafbreekbaar is. Een vraag voor de kandidaat-Europese parlementsleden?
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. ‘Mijn Burgerprofiel’ steeds vaker op gemeentelijke websites sinds start vaccinatiecampagne
  West-Vlaanderen

  ‘Mijn Burgerpro­fiel’ steeds vaker op gemeente­lij­ke websites sinds start vaccinatie­cam­pag­ne

  In ruim een derde van de West-Vlaamse gemeenten kan je je vaccinatiestatus via de gemeentelijke website opvragen. Dat heeft alles te maken met de de opmars van het digitale platform ‘Mijn Burgerprofiel’. 58 lokale besturen, waaronder 12 West-Vlaamse, hebben sinds de start van de vaccinatiecampagne een rechtstreekse link geplaatst naar dat platform op hun websites.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas