De boom die net voor de nieuwe bottelarij van De Halve Maan langs de Lieven Bauwensstraat in Brugge staat.
Volledig scherm
De boom die net voor de nieuwe bottelarij van De Halve Maan langs de Lieven Bauwensstraat in Brugge staat. © Benny Proot

Brouwerij De Halve Maan zal boom op rotonde voor nieuwe bottelarij dan toch niet verplaatsen: “Er is geen 100 procent garantie op overleven”

BruggeBrouwerij De Halve Maan zal de 65 jaar oude esdoorn op de rotonde in het doodlopende stuk van de Lieven Bauwensstraat dan toch niet rooien. Oorspronkelijk zou de boom er verdwijnen voor een antieke brouwketel. Daarom werd de plek nu al de ‘bierrotonde’ genoemd.

 1. Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”
  PREMIUM

  Wim Lybaert vertoeft jaar op zee tussen onze vissers: “Als je hen laat vallen, eten we alleen nog scampi uit de diepvries”

  Het hoeft niet altijd een Columbus te zijn: voor het nieuwe Eén-programma ‘Een jaar op zee’ heeft Wim Lybaert een jaar vertoefd tussen de vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Het heeft zijn kijk op het vissersleven grondig veranderd. “De clichés over die ruwe bolsters en een gesloten gemeenschap kloppen totaal niet”, zegt Wim, die wel bezorgd is. “Er zijn nog 300 zeevissers over... Stel je eens voor dat er maar 300 bakkers meer zouden zijn.”
  Brugge
 2. Wie de komende 25 jaar een groot bouwproject in Brugge wil realiseren, heeft nog keuze uit drie locaties: “Hier wijken we niet meer vanaf”
  PREMIUM

  Wie de komende 25 jaar een groot bouwpro­ject in Brugge wil realiseren, heeft nog keuze uit drie locaties: “Hier wijken we niet meer vanaf”

  Het Kaaidistrict in Sint-Pieters, de voorzijde van het station en Zeebrugge: dat zijn de drie plaatsen waar de komende 25 jaar nog grote appartementsgebouwen bij kunnen komen in Brugge. Dat staat te lezen in het nieuwe Beleidsplan Ruimte Brugge, zeg maar de ‘Bijbel’ van de Brugse ruimte tot 2050. “We zullen doordacht te werk moeten gaan”, klinkt het.
  Brugge