Brugge, 1e spadesteek voor nieuwe bottelarij van Brouwerij De Halve Maan
Volledig scherm
Brugge, 1e spadesteek voor nieuwe bottelarij van Brouwerij De Halve Maan © Benny Proot

Brouwerij De Halve Maan bouwt nieuwe bottelarij: “Straks 24.000 flessen en 180 vaten bier per uur”

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge is gestart met de bouw van een bottelarij en verwerkingscentrum langs de Lieven Bauwensstraat. Het opvallende gebouw zal 24.000 flessen en 180 vaten per uur kunnen verwerken. “We moéten uitbreiden, want we blijven groeien”, zegt brouwer Xavier Vanneste, die 25 miljoen euro investeert.

0 reacties

  1. Vlaanderen steunt Heilig Bloedprocessie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professionaliseren”
    Brugge

    Vlaanderen steunt Heilig Bloedpro­ces­sie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professio­na­li­se­ren”

    De Vlaamse overheid, onder leiding van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), geeft de organisatie van de Heilig Bloedprocessie in Brugge voor volgend jaar een subsidie van 50.000 euro. Dat is dinsdag bekrachtigd in de Heilig Bloedkapel. “Elke organisator weet dat engagement en vrijwilligerswerk alleen niet meer volstaat om een dergelijk evenement op topniveau te houden”, zegt Pol Van Den Driessche namens de minister-president. De organisatoren tonen zich bijzonder dankbaar.