Liesbeth De Reyghere (met de bloemetjesjurk) opent Flandrine, een nieuwe brasserie in hartje Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth De Reyghere (met de bloemetjesjurk) opent Flandrine, een nieuwe brasserie in hartje Brugge. © Benny Proot

Broodje vleeskroket en bitterballen op de kaart van café Flandrine op het Kraanplein: “De gezelligheid van de Hollandse kroeg in het centrum van Brugge”

BruggeOp het Kraanplein is woensdag café Flandrine, met de opvallend rode gevel, geopend. Het is de opvolger van de legendarische Vuurmolen. Door de boxen klinkt voornamelijk Nederlandstalige muziek en ook de kaart is wat ‘Hollands’ getint met bitterballen en vleeskroket bij de hapjes. “Zo'n zaak mankeerden we nog in Brugge”, zegt Liesbeth De Reyghere.

  1. Zelfs Pascale Naessens is fan van ‘Healthy Chef János’ (16), een jonge kok met autisme: “Een beperking kan ook een gave zijn, je hebt maar één iemand nodig die in je gelooft”
    PREMIUM
    Torhout

    Zelfs Pascale Naessens is fan van ‘Healthy Chef János’ (16), een jonge kok met autisme: “Een beperking kan ook een gave zijn, je hebt maar één iemand nodig die in je gelooft”

    “Met mijn autisme kan ik niet naar de koksschool, maar dat houdt me niet tegen om mijn dromen na te jagen.” János Coulembier (16) uit Torhout heeft meer dan 20.000 fans op Facebook en brengt eind volgende maand zijn eerste kookboek uit: een bundeling van negentig gezonde gerechten, van stoofpotjes tot desserts. “Dat Pascale Naessens en Claudia Van Avermaet fans zijn, doet me wel iets.”