De bronzen beelden die vroeger op 't Zand prijkten, zijn nog steeds spoorloos.
Volledig scherm
De bronzen beelden die vroeger op 't Zand prijkten, zijn nog steeds spoorloos. © Benny Proot

Bronzen beelden lijken voorgoed spoorloos: stad incasseert 125.000 euro en denkt aan nieuw kunstwerk

Het Brugs stadsbestuur heeft geen hoop meer dat de gestolen bronzen beelden van ’t Zand ooit nog teruggevonden worden. De verzekeringsmaatschappij keerde de stad 125.000 euro uit om het verlies te vergoeden. “De bedoeling is dat we dat bedrag investeren in een nieuw kunstwerk. We moeten realistisch zijn: na een jaar zoeken zullen de beelden niet meer opduiken”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

6 reacties

 • Steve Wildemeersch

  4 jaar geleden
  Hahaha vooral het laatste is goed; het Zand groener... heb overlaatst 30min. rondgereden om uit Brugge te geraken door hun verkeersplan... was ook aan het Zand... Enfin de beelden dus...:-)
 • Florent Verhaeghe

  4 jaar geleden
  Ijzeren riool putjes worden vast gelast omdat ze anders gestolen worden.Koperen leidingen van de spoorweg worden extra beveiligd tegen diefstal . Maar in Brugge vind men het niet nodig bronzen beelden te bewaren in een gesloten en bewaakt pand.in plaats daarvan werden ze gedropt op een plaats die uitnodigd om te stelen.Vergeet je auto te sluiten en je riskeerd een boete,maar beelden laten stelen is blijkbaar niet strafbaar . Raar maar waar,
 • Karel Flanders

  4 jaar geleden
  Je hebt een kunstacademie op ongeveer 500 meter ervan. Vraag aan de leerlingen om een kunstwerk over Brugge te maken en verdeel die 150.000 onder hen ipv van weeral een overbetaalde 'kunstenaar' een raar ding te laten maken zoals er al zoveel staan in Brugge.
 • Nancy van Dijke

  4 jaar geleden
  Gelukkig zijn we van die lelijke beelden af.
 • Clarie Kries

  4 jaar geleden
  Schandalig!Meer woorden maak ik er niet aan vuil,hier zit veel meer achter!
 1. Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativiteit prikkelen”
  PREMIUM
  Brugge

  Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativi­teit prikkelen”

  Na een jarenlange zoektocht is een nieuw pand gevonden voor de kunstenaars van De Tank in Brugge. Vijf jaar lang vonden ze - tijdelijk - onderkomen in het Provinciaal Gouvernement op de Burg, maar vanaf begin 2023 moeten ze daar weg. Het leegstaande landhuis Blydhove vormt de oplossing. “We hebben hier minstens evenveel plaats", zegt coördinator Elke Desutter.