De Pride of Bruges, een van de twee zusterschepen van P&O, in de haven van Zeebrugge. De cruiseferry is nu geschrapt.
Volledig scherm
De Pride of Bruges, een van de twee zusterschepen van P&O, in de haven van Zeebrugge. De cruiseferry is nu geschrapt. © Benny Proot

Brexit en corona maken slachtoffer: P&O schrapt cruiseferry tussen Zeebrugge en Hull

P&O Ferries stopt na bijna vijftig jaar met de passagiersverbinding tussen Zeebrugge en Hull. Dat bevestigt het bedrijf. De brexit en de coronacrisis zouden aan de basis liggen van deze beslissing. Het havenbestuur van Zeebrugge zit maandag samen met P&O. “We moeten mogelijk een andere partner zoeken, want de verbinding is té belangrijk voor de regio”, zegt burgemeester en havenvoorzitter Dirk De fauw.

 1. Brugge maakt werk van erfgoedfabriek om kunstschatten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandigheden opgeslagen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge maakt werk van erfgoedfa­briek om kunstschat­ten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandig­he­den opgeslagen”

  De stad Brugge maakt verder werk van het ombouwen van de voormalige kaarsenfabriek langs de Kleine Pathoekeweg tot een erfgoedfabriek. Simpel gezegd: de kunstschatten van Brugge zullen in de nieuwe ruimte opgeslagen worden. Nu worden die vaak nog in slechte omstandigheden bewaard. Deze week is het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag van start gegaan, zo bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Het project zal geen negatieve impact hebben op het landschap. Integendeel zelfs, nu ligt de omgeving er troosteloos bij”, zegt Demon.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"