Enkele honderden vierkante meters gras gingen in vlammen op.
Volledig scherm
Enkele honderden vierkante meters gras gingen in vlammen op. © Jan Van Maele

Brandweer moet twee keer uitrukken voor bermbrand aan verkeerswisselaar E40/E403

BruggeDe brandweer is dinsdag twee keer moeten uitrukken voor een bermbrand aan de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge. Enkele honderden vierkante meters gras ging in vlammen op.

  1. Werkneemster (33) lingeriewinkel riskeert jaar cel nadat ze 26.000 euro in eigen zakken stak: “Ik deed het uit frustratie”
    Knokke-Heist/Brugge

    Werkneem­ster (33) lingerie­win­kel riskeert jaar cel nadat ze 26.000 euro in eigen zakken stak: “Ik deed het uit frustratie”

    Een 33-jarige vrouw uit Brugge hangt één jaar cel boven het hoofd wegens huisdiefstal. Als werkneemster van een lingeriewinkel stak ze maandenlang cash geld in eigen zakken. Het uiteindelijke nadeel schommelde rond de 26.000 euro. “Ik deed het uit frustratie omdat ik niet goed behandeld werd”, vertelde de Brugse in één van haar verklaringen. Het openbaar ministerie tilt evenwel zwaar aan de feiten.
  2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
    Livios

    Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

    Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
  3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
    Jobat

    Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

    De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.