De brandweer kwam ter plaatse in de Sint-Amandsstraat.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse in de Sint-Amandsstraat. © JVM

Brandgeur en rook in kelder van winkelpand in Sint-Amandsstraat

Vanmorgen even voor 10 uur werd in de kelder van juwelierszaak Nico Taeymans in de Sint-Amandstraat in Brugge een brandgeur en rook waargenomen. De brandweer doorzocht het gebouw met ondermeer een warmtecamera maar kon niet meteen een hittebron lokaliseren. 

 1. Voormalig politiecommissariaat Brugge maakt plaats voor prestigieus renovatieproject ‘De Gendarmerie’: “Het is een uitdagend en goed gelegen pand”
  Brugge

  Voormalig politiecom­mis­sa­ri­aat Brugge maakt plaats voor prestigi­eus renovatie­pro­ject ‘De Gendarme­rie’: “Het is een uitdagend en goed gelegen pand”

  Op de hoek van de Sint-Pieterskaai en de Vaartstraat in Sint-Pieters Brugge zijn de afbraakwerken gestart van bijgebouwen van het oud politiecommissariaat. De lokale politie verliet acht jaar geleden de gebouwen al, om intrek te nemen langs de Lodewijk Coiseaukaai. Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Hectaar, Immax Brugge en Immo Isera slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling en verkoop van dit project. Er komen appartementen en handelspanden.
 2. Babbelkoekjes maken mentaal welzijn van ouders bespreekbaar
  Brugge/Oostkamp/Zedelgem/Damme/Jabbeke

  Babbelkoek­jes maken mentaal welzijn van ouders bespreek­baar

  Om taboes over mentaal welzijn bij ouders bespreekbaar te maken, lanceert Gezonde Buurt (CM) het project ‘veerkrachtige ouders’ in West-Vlaanderen. Naast een waaier van activiteiten voor ouders en opvoeders, worden er ook babbelkoekjes uitgedeeld. ‘De babbelkoekjes zijn een hulpmiddel voor ouders met jonge kinderen om hun mentale welzijn bespreekbaar te maken met het (kraam)bezoek,’ zegt CM-netwerkcoördinator Katrijn Vanhoutte.