De Oostkustpolder heeft een nieuw bestuur én een nieuwe dijkgraaf
Volledig scherm
De Oostkustpolder heeft een nieuw bestuur én een nieuwe dijkgraaf © RV


Johan Martens nieuwe dijkgraaf van Oostkustpolder: “Opdracht wordt steeds uitdagender door klimaatverandering”

Brugge/Knokke-Heist/Oostkamp/Beernem/Damme/MaldegemDe algemene vergadering van de Oostkustpolder heeft een nieuw bestuur en een nieuwe dijkgraaf verkozen. Het aantal bestuursleden is gereduceerd van elf tot negen en met Johan Martens, die in Oostkamp woont, is een nieuwe dijkgraaf aangeduid.

 1. Regen is spelbreker tijdens openingsavond Wintergloed: “Indien nodig, ligt er noodscenario klaar voor komende weken”
  Brugge

  Regen is spelbreker tijdens openings­avond Winter­gloed: “Indien nodig, ligt er noodscena­rio klaar voor komende weken”

  Wintergloed in Brugge is vrijdagavond officieel geopend. Druk werd het op het parcours van de lichtwandeling niet. De stromende regen zorgde voor een valse start. Al was dat in deze coronatijden geen groot probleem. “Ik ben dankbaar, fier, maar tegelijk voorzichtig”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ondertussen is duidelijk geworden dat er een noodscenario op tafel ligt als het de komende weken wél te druk wordt.
 2. Wuivende krabben komen na 6 jaar terug thuis: grootste buitenkunstwerk ooit van Panamarenko pronkt weer op Zegemeer
  Knokke-Heist

  Wuivende krabben komen na 6 jaar terug thuis: grootste buiten­kunst­werk ooit van Panamaren­ko pronkt weer op Zegemeer

  ‘De Wuivende krabben’ - het grootste buitenkunstwerk van Panamarenko wereldwijd - is terug van nooit helemaal weggeweest. Bijna zeven jaar nadat het werd verwijderd van het Zegemeer in Knokke-Heist, is het kunstwerk teruggeplaatst na een grondige restauratie. Kostprijs: zo’n 200.000 euro. “ Dat het kunstwerk opnieuw te bewonderen valt, is een prachtige zaak voor Knokke-Heist”, zegt schepen van Cultuur Annie Vandenbussche.
 3. Zo reageert Brugse horeca op strengere maatregelen: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."
  PREMIUM
  Brugge

  Zo reageert Brugse horeca op strengere maatrege­len: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."

  Een verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven gaat volledig op de schop. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde maatregelen. Maar opgeven? Neen, dat willen de Brugse horecamensen niet doen. Wij hoorden rond in (dans)cafés en restaurants. “Je weet nú al dat het langer dan drie weken zal duren. De vraag is: wanneer stopt deze miserie?"