Boem Patat in Brugge uitgebaat door Wesley Despiegelaere en Subhadra Bagale
Volledig scherm
Boem Patat in Brugge uitgebaat door Wesley Despiegelaere en Subhadra Bagale © Benny Proot

Boem Patat! Brugs restaurant vult gepofte aardappel op met lekkernijen uit Franse en Belgische keuken: “Inspiratie opgedaan in mijn studententijd”

BruggeEen gevulde gepofte aardappel met allerlei vullingen uit de Frans-Belgische keuken: dat is het concept van Boem Patat, een nieuw restaurant tegenover het speelplein in het Astridpark in Brugge. Uitbaters Wesley Despiegelaere en Subhadra Bagale uit Knokke-Heist probeerden het concept een paar jaar geleden al met succes één jaar uit in Gent. “De eerste reacties van de klanten zijn overweldigend.”

 1. Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschappers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbelten zijn populair”
  Knokke-Heist

  Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschap­pers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbel­ten zijn populair”

  Het project waarbij twaalf jonge ooievaars in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist een zendertje kregen, levert opmerkelijke resultaten op. Tien van de jonge dieren zijn nog in leven, drie vonden de weg vanuit het zuiden feilloos terug naar Knokke. “En ooievaar Hadewijch bouwde er met een partner zelfs een nest”, klinkt het bij de verzorgers. Nieuw is dat bedrijven en particulieren nu ook kunnen sponsoren.
 2. “We willen de Bruggelingen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping
  Brugge

  “We willen de Bruggelin­gen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping

  Luxueus kamperen in de bossen en lekker eten en drinken tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is tussen 5 augustus en 6 september mogelijk in het ontoegankelijke, historische domein. “We willen vooral de Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek", zegt initiatiefneemster Marie-Charlotte Pycke. Boer Olivier uit Diksmuide zorgt er voor de hapjes.