“Wij slikken het verkeer niet meer”: de buurtbewoners vragen al langer een heraanleg van de weg die de Komvest en de ringweg met de Langerei verbindt.
Volledig scherm
PREMIUM
“Wij slikken het verkeer niet meer”: de buurtbewoners vragen al langer een heraanleg van de weg die de Komvest en de ringweg met de Langerei verbindt. © Benny Proot

“Blijven hier dagelijks 450 bussen en 3.000 wagens razen?” Bewoners Sabbe- en Walweinstraat in Brugge bezorgd om geplande heraanleg

BruggeDe langverwachte én nodige heraanleg van de Julius en Maurits Sabbestraat en Walweinstraat, tussen de Komvest en de Langerei in Brugge, geeft de bewoners kopzorgen. “Auto’s krijgen hier nog altijd een voorrangspositie. Met oude recepten als drempels of asverschuivingen los je de problemen hier niet op.”

 1. Je elektrische wagen opladen? Dat zal in Brugge steeds vaker ondergronds kunnen: “400 laadpunten erbij in twee jaar”
  PREMIUM

  Je elektri­sche wagen opladen? Dat zal in Brugge steeds vaker onder­gronds kunnen: “400 laadpunten erbij in twee jaar”

  De stad Brugge en parkeerbeheerder Interparking zullen dit en volgend jaar 400 extra laadpunten voor elektrische wagens plaatsen in de Brugse ondergrondse parkings. “En tegen 2025 willen we er op álle parkeerterreinen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hoeveel laadpunten telt Brugge nu al en hoeveel kost het om er je elektrische auto op te laden?
  Brugge
 2. Hoe zou het nog zijn met transmigrant die jaar geleden 250.000 euro won met kraslotje? “Wij gingen samen naar de bank en hij stapte dolgelukkig buiten”
  PREMIUM

  Hoe zou het nog zijn met transmi­grant die jaar geleden 250.000 euro won met kraslotje? “Wij gingen samen naar de bank en hij stapte dolgeluk­kig buiten”

  Hij wou een appartement kopen. En een auto. En een winkel opstarten. Maar zou de transmigrant die exact een jaar geleden 250.000 euro won met een kraslotje daar ook in geslaagd zijn? We vroegen het aan de drie hoofdrolspelers in een ongelofelijk verhaal over veel pech en een beetje geluk. “Naar Algerije terugkeren, dat deed hij zeker niet.”
  Brugge