Proeven op de Brugse Kaasmarkt op 't Zand. Volgend jaar wordt er gesmuld in het Koning Albert I-park.
Volledig scherm
Proeven op de Brugse Kaasmarkt op 't Zand. Volgend jaar wordt er gesmuld in het Koning Albert I-park. © Benny Proot

"Blij dat we 't Zand (even) verlaten"

BRUGGENiet te warm, niet te koud: ideaal dus voor een geslaagde achtste editie van de Brugse Kaasmarkt gisteren. Dat gebeurde voorlopig voor de laatste keer op 't Zand, waar binnen drie weken de werken voor het nieuwe plein starten. "We verhuizen tijdelijk naar het Koning Albert I-park en daar zijn we niet rouwig om. Het plein is versleten", zegt Filip Vermander van Belgomilk.

 1. Probleem met transmigranten in Zeebrugge verdeelt gemeenteraad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Probleem met transmi­gran­ten in Zeebrugge verdeelt gemeente­raad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemees­ter”

  De aanhoudende problematiek rond de transmigranten in Zeebrugge heeft maandagavond heel wat discussie teweeggebracht tijdens de gemeenteraad. Gemeenteraadsleden Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Nele Caus (N-VA) vroegen er nogmaals naar de laatste stand van zaken. “Ja er is een probleem. Maar stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”, reageerde Dirk De fauw (CD&V), die intussen wel een voorstel op tafel legde bij binnenlandminister Annelies Verlinden.
 2. 30 procent minder overnachtingen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerismesector volop in de toekomst”
  West-Vlaanderen

  30 procent minder overnach­tin­gen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerisme­sec­tor volop in de toekomst”

  “Ondanks het moeilijke coronajaar 2020 blijft de toeristische sector bereid om te investeren”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van provinciaal toerismebedrijf Westtoer. Dat heeft ruim 300 subsidieaanvragen ontvangen voor nieuwe toeristische projecten in West-Vlaanderen. Het aantal toeristische overnachtingen is in de hele provincie fors gedaald.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama