De gebouwen van IVBO in Brugge
Volledig scherm
De gebouwen van IVBO in Brugge © Benny Proot

Blauwe zak werd groter, restafvalzak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen

Brugge/Jabbeke/Blankenberge/Zedelgem/Damme/De Haan/Oostkamp/Zuienkerke/BeernemHet restafval van de inwoners van Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke is het afgelopen jaar met liefst 20 procent gedaald. De reden? Er wordt beter gesorteerd, onder meer dankzij de grotere blauwe zak. Maar ook de duurdere kostprijs voor een restafvalzak speelt een rol. “En toch stellen we vast dat de helft van wat in de restafvalzak zit, er niet thuishoort", zegt IVBO-topman Jan Geeraert.

  1. Hugo Siquet kijkt vandaag met Cercle Brugge “zijn” Standard in de ogen: “Negentig minuten geen vrienden”

    Hugo Siquet kijkt vandaag met Cercle Brugge “zijn” Standard in de ogen: “Negentig minuten geen vrienden”

    Na Union en AA Gent speelt Cercle Brugge deze namiddag een derde opeenvolgende thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de top-zes, waar het zelf net onder geklasseerd staat. De komst van Standard is vooral voor de jongste aanwinst Hugo Siquet speciaal, aangezien de van Freiburg gehuurde rechter wingback in Sclessin en de nabijgelegen Académie Louis Dreyfus “opgroeide” als voetballer. En er nog veel vrienden heeft. Maar dat telt nu even niet.