Kijk je mee binnen in de bijna afgewerkte B&B De Zomere in de Oude Zomerstraat?
Volledig scherm
PREMIUM
Kijk je mee binnen in de bijna afgewerkte B&B De Zomere in de Oude Zomerstraat? © Benny Proot

BINNENKIJKER. De Zomere, één van de alleroudste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiedenis verschuldigd”

BruggeBijna verscholen in de Oude Zomerstraat, in vogelvlucht op amper enkele tientallen meters van het Belfort en met een indrukwekkend zicht op de drie Brugse torens, opent Huis De Zomere binnenkort als woning met vijf gastenkamers. Eigenaar Frederik Broes (57) werkte zich danig in het zweet om van één van de vijf oudste huizen in Brugge een pareltje te maken. “Ik heb er drie jaar aan gewerkt, maar ben megatrots op het resultaat", zegt hij. Kijkt u even mee.

 1. Milieuvereniging trekt opnieuw ten strijde in Brugge, nu tegen woontoren van 50 meter hoog: “Het is in Londen óók ooit met één hoogbouw gestart”
  PREMIUM
  Brugge

  Milieuvere­ni­ging trekt opnieuw ten strijde in Brugge, nu tegen woontoren van 50 meter hoog: “Het is in Londen óók ooit met één hoogbouw gestart”

  Er komt flink wat protest tegen de plannen om een woontoren van 50 meter hoog neer te poten nabij de Sint-Pieterskaai in Brugge. Bescherm Bomen en Natuur – jawel, opnieuw die vzw – dient alvast bezwaar in en allicht volgen nog meer verenigingen. “Zo'n gebouw past gewoon niet in de buurt van het Brugse stadscentrum", vindt Ivan De Clerck. “Zelfs de expertencommissie van Unesco heeft haar fiat gegeven voor deze plannen”, pareert schepen Franky Demon.
 2. Padelclub mag weer uurtje langer spelen na beroep in rechtszaak: “Maar we zijn wel de helft van onze leden kwijtgespeeld”
  PREMIUM
  Brugge

  Padelclub mag weer uurtje langer spelen na beroep in rechtszaak: “Maar we zijn wel de helft van onze leden kwijtge­speeld”

  Van de 398 leden bij tennis- en padelclub Azalea in Brugge zochten er maar liefst 220 andere oorden op. Door een uitspraak van de rechter mag er veel minder gespeeld worden dan in andere clubs. Het hof van beroep besliste nochtans dat de leden ’s avonds toch iéts langer mogen padellen dan aanvankelijk beslist. “Maar de financiële kater is wel een feit”, klinkt het bij de club. De buren in kwestie zijn alvast teleurgesteld over het arrest.