Onder meer OLVH krijgt centen van Vlaanderen.
Volledig scherm
Onder meer OLVH krijgt centen van Vlaanderen. © Benny Proot

Bijna miljoen euro van Vlaanderen voor onderwijsprojecten in Brugge

BruggeVlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 970.000 euro in schoolprojecten in Brugge. Het bedrag wordt verdeeld over vier scholen.

 1. ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeksrechter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”
  PREMIUM
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeks­rech­ter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”

  De Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke startte vier dagen na haar overlijden een onderzoek naar de dodelijke crash waarin Sharon Gruwez (22) het leven liet. Een klacht met burgerlijke partijstelling van de nabestaanden lag aan de basis daarvan. “Hij is een psychopaat die z’n vriendin niet kan afstaan”, klonk het over Davy Kesteman (32). Diens advocaten haalden maandagnamiddag bijzonder hard uit naar de onderzoeksrechter. En naar de familie van Sharon.
 2. Opvangcentrum in Sijsele blijft langer open én breidt uit naar 464 bedden: “We nemen onze verantwoordelijkheid”
  Damme

  Opvangcen­trum in Sijsele blijft langer open én breidt uit naar 464 bedden: “We nemen onze verantwoor­de­lijk­heid”

  Het opvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele blijft tot eind 2022 open: acht maanden langer dan eerst gepland. Het aantal bedden breidt ook uit tot 464. Daar zit onder meer de crisis in Afghanistan voor iets tussen, maar onrechtstreeks ook de overstromingen in Wallonië. “De ontwikkeling van de site tot Wijk van de Toekomst komt niet in het gedrang", stelt burgemeester Joachim Coens (CD&V).