Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

Bidden tot in de partytent toe: moskee opgericht door oud-doelman Club Brugge barst uit z'n voegen

De moslimgemeenschap van Brugge zoekt een locatie voor een nieuwe moskee, want de huidige is te klein. Elke vrijdag zakken 400 gelovigen af naar een huis in Sint-Andries. Het huis kreunt, en de wijk ook. De moskee ging twintig jaar geleden open, op initiatief van Nader El Sayed. Toen doelman bij Club Brugge, vandaag de Gary Lineker van de Egyptische tv.

24 reacties

 • Bart Vermeulen

  2 jaar geleden
  Ja Brugge word de volgende stad... :-)
 • Eji Verkoren

  2 jaar geleden
  En nu subsidies aanvragen... Het is te merken waar de Europese politici hun prioriteiten liggen. Voor onze cultuur willen ze namelijk subsidies gaan afschaffen.
 • Ikengij Aloo

  2 jaar geleden
  Als je in Turkije een kerk zou willen bouwen schieten ze je direct een kogel door je kop!!!!!! Hier moeten zij zich aanpassen aan ons en wij niet aan hen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Als we zo voort doen zitten we in 2050 allemaal op onze knieën . Maar niemand die hier aanstoot neemt zeker?.
 • branda van den berg

  2 jaar geleden
  Brand da gou af opgeruimd —— netjes
 1. Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelinster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”
  PREMIUM
  Brugge

  Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelin­ster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”

  En plots is Brugge drie sterrenzaken armer. Den Gouden Harynck is geen verrassing: de zaak sluit eind dit jaar immers de deuren. Maar voor L.E.S.S. op ‘t Zand duurde het sprookje amper twee jaar. En na 20 jaar moet ook Auberge de Herborist in Sint-Andries haar Michelinster afgeven. “Een complete verrassing. Maar we laten er onze wittebroodsweken niet door verbrodden”, zegt Evy Delaey.