Eén van de kunstwerken aan de Verversdijk.
Volledig scherm
Eén van de kunstwerken aan de Verversdijk. © Benny Proot

Bezoek Brugse Triënnale nu ook virtueel

BruggeNog tot 24 oktober kan je in Brugge de Triënnale, het internationaal kunstenparcours langs minder gekende maar unieke plekken in de historische binnenstad, bezoeken. Daarvoor hoef je zelfs niet tot in Brugge te rijden. Het kan voortaan ook virtueel.

  1. Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschappers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbelten zijn populair”
    Knokke-Heist

    Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschap­pers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbel­ten zijn populair”

    Het project waarbij twaalf jonge ooievaars in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist een zendertje kregen, levert opmerkelijke resultaten op. Tien van de jonge dieren zijn nog in leven, drie vonden de weg vanuit het zuiden feilloos terug naar Knokke. “En ooievaar Hadewijch bouwde er met een partner zelfs een nest”, klinkt het bij de verzorgers. Nieuw is dat bedrijven en particulieren nu ook kunnen sponsoren.