Verkeersongeval in de Gistelsesteenweg in Sint-Andries.
Volledig scherm
Verkeersongeval in de Gistelsesteenweg in Sint-Andries. © Jan Van Maele

Bestuurster gewond na stevige botsing in Gistelsesteenweg

Sint-AndriesIn de Gistelsesteenweg in Sint-Andries (Brugge) is maandag rond 18 uur een stevig ongeval gebeurd. Een kleine personenwagen werd er in de flank gegrepen. Even was er vrees dat de bestuurster van het aangereden voertuig gekneld zat. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Horecastop in belangrijkste Brugse winkelstraten: “Als we alles zouden loslaten, wordt de Steenstraat één lang terras”
  Brugge

  Horecastop in belangrijk­ste Brugse winkelstra­ten: “Als we alles zouden loslaten, wordt de Steen­straat één lang terras”

  Geen toestanden meer zoals met de McDonald’s in de Steenstraat: Brugge weert bijkomende horecazaken en toeristenshops in de vier belangrijkste winkelstraten. Liever ziet de stad er nieuwe galerijen, ‘brand stores’ of modezaken verschijnen. “En er is wel degelijk interesse voor panden", zegt schepen van Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Mooie winkels trekken ook andere mooie winkels aan.”
 2. Uitgebreide terrassen mogen in Brugge ook in 2022 blijven staan: “Maar meer ruimte innemen betekent ook meer terrastaks betalen”
  PREMIUM
  Brugge

  Uitgebrei­de terrassen mogen in Brugge ook in 2022 blijven staan: “Maar meer ruimte innemen betekent ook meer terrastaks betalen”

  De uitgebreide terrassen, die de horeca in Brugge toegezegd kreeg door corona- en andere afstandsmaatregelen, mogen ook in 2022 uitgezet worden. Dat stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), nadat ook andere centrumsteden die beslissing al hebben genomen. “Ik weet dat er ook uitbaters op pleinen naar de oude situatie willen terugkeren. Dat kan, maar dan moet iedereen op het plein daarin overeenkomen.”