Lore Versyck kwam in de assisenzaal getuigen over de nacht van de feiten.
Volledig scherm
Lore Versyck kwam in de assisenzaal getuigen over de nacht van de feiten. © Gianni Barbieux

Beste vriendin van Mikey getuigt op proces rond dodelijke steekpartij op Brugse Markt: “De messteken leken wel een halfuur te duren”

In het Brugse assisenhof zit de tweede procesdag rond de dodelijke steekpartij van 4,5 jaar geleden op de Brugse Markt er op. De beste vriendin van slachtoffer Mikey Peeters (19) legde een emotionele getuigenis af over hoe zij de steekpartij meemaakte. Steven Van Geel (26) vertoonde dan weer voor het eerst tekenen van spijt.

13 reacties

 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  Mensen die een wapen , Mes of iets anders bij hebben en dit dan gebruiken en er daardoor een dode valt die Moesten ze effectief levenslang opsluiten en de handlanger of mededaders minsten 25j !! Het slachtoffer heeft immers de Doodstraf gekregen , Waarom moeten we dan Mild zijn voor de daders ??? Ik begrijp heel de rechtspraak niet meer , ze is totaal Onrechtvaardig en eigenlijk onbestaande !!
 • Rudi Swinnen

  2 jaar geleden
  Waarom dienen voorwaarden ? Ik dacht als je voorwaarden betreffende enkelband schendt , dat je dan effectief in de gevangenis moet blijven . NIET DUS . Deze crapuul mocht het genoegen smaken om liefst 4 keer die voorwaarden te schenden . Arm gerecht
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  En de idioten bij het gerecht blijven maar penitentiair verlof geven. Het genie van Geens straalt blijkbaar af op het ganse justitieapparaat.
 • johanneke li

  2 jaar geleden
  Wat je tegenwoordig allemaal niet moet horen van ons "gerecht", een wansmakelijke grap dat een "instituut" moet voorstellen! Duidelijk is dus dat van geel dat mes meebracht en duidelijk een confrontatie aan het zoeken was, dan is hij even schuldig aan de moord als zijn vriend! Beiden mogen dezelfde straf voor moord krijgen! Die vader heeft het onderzoek gedwarsboomd, dat hij maar een voorbeeldstraf krijgt als hij nog in belgie is!
 • Elisa deJong

  2 jaar geleden
  Moord om niets.. Vreselijk.. Daar hoort straf bij die past...
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"