Mohamed Elidrissi zou begin dit jaar hebben willen ontsnappen uit de Brugse gevangenis.
Volledig scherm
Mohamed Elidrissi zou begin dit jaar hebben willen ontsnappen uit de Brugse gevangenis. © Bas Bogaerts

Beruchte gangster staat terecht na vermeende ontsnappingspoging uit gevangenis: "In z'n kussensloop zaten zeven aaneengeknoopte lakens”

Brugge/BorgerhoutGangster Mohamed Elidrissi (33) uit Borgerhout riskeert 6 maanden cel voor het beschadigen van een raam in de Brugse gevangenis. Volgens het parket had de overvaller de bedoeling om te ontsnappen. “In z'n kussensloop werden zeven aaneengeknoopte lakens en een broodmes aangetroffen", stelde de procureur. Desondanks vraagt Elidrissi de vrijspraak.

 1. “Er hangt vogelpoep aan uw trui”: Latijns-Amerikaanse pickpockets in Brugse binnenstad bestelen toeristen met list
  Brugge

  “Er hangt vogelpoep aan uw trui”: La­tijns-Amerikaan­se pickpoc­kets in Brugse binnenstad bestelen toeristen met list

  Een trio uit Latijns-Amerika hangt tussen 30 en 37 maanden cel boven het hoofd, omdat ze in 2019 en 2020 een hele reeks diefstallen pleegden in de Brugse binnenstad. Ze viseerden vooral nietsvermoedende buitenlandse toeristen. “Ze besmeurden kledij van slachtoffers met vogelpoep en waren daarna ‘zo behulpzaam’ om dat te helpen afvegen. Intussen gingen ze aan de haal met portefeuilles”, aldus het Openbaar Ministerie.
 2. Ex-Olympiër Stefaan Maene (49): “Mijn schatkist aan gedachten gebruik ik nu als coach”
  Zwemmen bijna vergeten olympiërs

  Ex-Olym­piër Stefaan Maene (49): “Mijn schatkist aan gedachten gebruik ik nu als coach”

  Stefaan Maene zwom in 1992 op de Olympische Spelen in Barcelona de finale op de 200 meter rugslag. Een tattoo van de olympische ringen op de linkerarm herinnert hem blijvend aan dit exploot. Brons op het WK van 1993 en op het EK van 1995 en een hele klad Belgische records zetten verder zijn talent in de verf. Toch is vooral Stefaan er zich van bewust dat hij niet het onderste uit de kan haalde. Al behoort Maene zeker in het rijtje kleurrijke Olympiërs thuis.
 3. Kitesurfer Daan Baute trots met vierde plaats op WK: “Aangenaam verrast over mijn niveau”
  Kitefoil surfen

  Kitesurfer Daan Baute trots met vierde plaats op WK: “Aangenaam verrast over mijn niveau”

  Het Italiaanse Gizzeria was de voorbije week het toneel van de Formula Kite Youth World KiteFoil Race, een prestigieuze zeilrace, die voor het eerst ook voor de U17-categorie georganiseerd wordt en gold als het wereldkampioenschap. Baute finishte bij zijn eerste deelname net buiten het podium, maar is erg tevreden zijn met zijn vierde plaats. De overwinning was voor de Pool Jan Koszowski.