De beklaagden zouden plannen gehad hebben om cocaïne in containers te smokkelen van Zuid-Amerika naar Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De beklaagden zouden plannen gehad hebben om cocaïne in containers te smokkelen van Zuid-Amerika naar Zeebrugge. © Photo News

“Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsverdachten is volgens parket slechts topje van ijsberg

Zeebrugge/Gent/AntwerpenVier mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor drugsverkoop op Belgische bodem, al had dat volgens het parket ook heel wat méér kunnen zijn. Hoewel bij Gentenaar R.S. (67) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en z'n kompanen nooit hard gemaakt worden.

 1. Volksjury samengesteld voor proces tegen ‘duivelskoppel’ dat vrijdag van start gaat
  De Haan/Brugge

  Volksjury samenge­steld voor proces tegen ‘duivels­kop­pel’ dat vrijdag van start gaat

  Zeven mannen en vijf vrouwen zullen vanaf vrijdag zetelen in de volksjury op het tweede assisenproces tegen Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57). Het zogenaamde ‘duivelskoppel’ kreeg in 2011 bij verstek al eens levenslang voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44). Lacote en Van Acker tekenden evenwel verzet aan. Bijna 25 jaar na datum verschijnen ze een eerste keer persoonlijk voor het Brugse assisenhof.
 2. Deze supporters willen meteen aandeel van Club Brugge: “Financieel risico? Maakt niet uit, het gaat om het eergevoel”
  PREMIUM
  Brugge

  Deze supporters willen meteen aandeel van Club Brugge: “Financieel risico? Maakt niet uit, het gaat om het eergevoel”

  Als eerste Belgische voetbalclub wil Club Brugge naar de beurs (Euronext Brussel). Heel wat supporters beginnen al luidop te dromen van een aandeel. Al heeft dat niks te maken met financiële overwegingen. “Opbrengst? Dat maakt ons niet uit. We willen gewoon nóg meer deel uitmaken van de familie. Club Brugge zit in ons DNA.” Acteur Rik Verheye, fervent aanhanger van Club, houdt de boot wél nog even af.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht