Bejaard koppel rijdt zich vast in tunnel in Brugge: zware regenval zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast

Zware regenval heeft zondagmiddag op verschillende plaatsen in en rond Brugge voor wateroverlast gezorgd. Voor een zoveelste keer in jaren liep de tunnel langs de Kolvestraat in Sint-Pieters onder water. Een bejaard koppel reed zich vast, maar kon gelukkig tijdig ontkomen. “Ik laat onderzoeken waarom de aanwezig pompen hun werk niet deden”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

 1. Vanessa (34) wil levenswerk van verongelukte Hans (41) verder zetten: “Hoe leg je aan je kindjes van 4 en 7 uit dat hun papa nooit meer thuis komt?”
  PREMIUM
  Gistel/Eernegem/Zeebrugge

  Vanessa (34) wil levenswerk van verongeluk­te Hans (41) verder zetten: “Hoe leg je aan je kindjes van 4 en 7 uit dat hun papa nooit meer thuis komt?”

  De verslagenheid en het verdriet om het overlijden van Hans Balcaen (41) uit Eernegem, stichter en bezieler van vechtsportclub Fighting Spirit in Gistel, is immens. Niet in het minst bij weduwe Vanessa Monstrey (34) en dochtertjes Ailey (7) en Ailaney (4,5). “Ailey probeert me te troosten en zegt dat we papa niet moeten missen, omdat we nog veel foto’s van hem hebben”, snikt Vanessa, vastberaden om het levenswerk van Hans verder te zetten. Hans’ sportclub zou volgend jaar 25 jaar bestaan.
 2. “Ik krijg geen adem, ik kan niet meer voor jullie zorgen.”: geluidsopnames leggen laatste momenten van 39 Vietnamezen in Zeebrugse container vast
  PREMIUM
  Zeebrugge

  “Ik krijg geen adem, ik kan niet meer voor jullie zorgen.”: geluidsop­na­mes leggen laatste momenten van 39 Vietname­zen in Zeebrugse container vast

  Zoals zovelen waren ze op zoek naar een betere toekomst in Groot-Brittannië, maar uiteindelijk vonden ze een tragische dood. Exact één jaar geleden vertrok uit Zeebrugge een koelcontainer met aan boord 39 Vietnamese migranten. Geluidsopnames, gemaakt door de slachtoffers, legden hun laatste momenten vast. Een reconstructie van een aangekondigde tragedie, die men in Zeebrugge in de toekomst koste wat het kost wil vermijden. Mét hypermoderne bewaking.