Autobrand in de Lange Raamstraat.
Volledig scherm
Autobrand in de Lange Raamstraat. © Jan Van Maele

Auto uitgebrand op straat en schade aan woning: onderzoek opgestart

BruggeIn de Lange Raamstraat in Brugge is zaterdagavond brand uitgebroken in een geparkeerde auto. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen reeds van onder de motorkap van de Audi. Het vuur dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning. 

 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Vechtpartijen op ’t Zand schokken de buurt: “Graag nultolerantie, want dit past niet bij het imago van Brugge”
  PREMIUM
  Brugge

  Vechtpar­tij­en op ’t Zand schokken de buurt: “Graag nultoleran­tie, want dit past niet bij het imago van Brugge”

  Er wordt onthutst gereageerd op de videobeelden van vechtpartijen op 't Zand in Brugge. Onder andere cafébazen keuren het gedrag af. “Strenge politiecontrole is nodig. We willen op 8 mei met een gerust gemoed onze terrassen kunnen plaatsen”, zegt Francis Vandendorpe van café Ma Rica Rokk. De roep om maatregelen door de stad klinkt intussen steeds luider.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen