Otto Vlonk (links) is maar wat blij dat zijn zaak weer open kan, maar de wegenwerken zijn nog niet voorbij.
Volledig scherm
Otto Vlonk (links) is maar wat blij dat zijn zaak weer open kan, maar de wegenwerken zijn nog niet voorbij. © Benny Proot

Artisanale wafelmaker Otto heropent zijn zaak na anderhalf jaar wegenwerken in de straat: “En nog is het niet voorbij, maar we konden niet langer wachten”

BruggeAnderhalf jaar heeft Otto Vlonk zijn wafelzaak in de Katelijnestraat gesloten, maar sinds vrijdag is het Waffle Atelier weer open. De wegenwerken in de straat hebben hun tol geëist. Meer nog: ze zijn eigenlijk nog steeds niet voorbij. “Maar we kunnen niet langer wachten, we popelen om weer te starten", zegt Vlonk.

  1. In dit Brugs woonzorgcentrum moesten militairen al inspringen door personeelsuitval: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”
    PREMIUM
    Brugge

    In dit Brugs woonzorg­cen­trum moesten militairen al inspringen door personeels­uit­val: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”

    Woonzorgcentrum Herdershove in Brugge is één van de drie woonzorgcentra in West-Vlaanderen waar het leger de voorbije weken al moest bijspringen. Dat gebeurde door de grote uitval onder het personeel. “Ik maak me zorgen, ja", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips. “Wat als alle woonzorgcentra in België tegelijk met uitval kampen? Zoveel militairen hebben we niet meer in ons land.” Lips ziet wél een hoopvol signaal naar de toekomst. En dat heeft alles te maken met de gezondheid van de bewoners.