Otto Vlonk (links) is maar wat blij dat zijn zaak weer open kan, maar de wegenwerken zijn nog niet voorbij.
Volledig scherm
Otto Vlonk (links) is maar wat blij dat zijn zaak weer open kan, maar de wegenwerken zijn nog niet voorbij. © Benny Proot

Artisanale wafelmaker Otto heropent zijn zaak na anderhalf jaar wegenwerken in de straat: “En nog is het niet voorbij, maar we konden niet langer wachten”

BruggeAnderhalf jaar heeft Otto Vlonk zijn wafelzaak in de Katelijnestraat gesloten, maar sinds vrijdag is het Waffle Atelier weer open. De wegenwerken in de straat hebben hun tol geëist. Meer nog: ze zijn eigenlijk nog steeds niet voorbij. “Maar we kunnen niet langer wachten, we popelen om weer te starten", zegt Vlonk.

 1. Trucker die Frank (56) doodreed kent zijn straf en heeft gesprek met broer slachtoffer: “Ook voor die man is het zwaar om dragen”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Zeebrugge

  Trucker die Frank (56) doodreed kent zijn straf en heeft gesprek met broer slachtof­fer: “Ook voor die man is het zwaar om dragen”

  Drie maanden celstraf met uitstel, een geldboete van 2.000 euro en drie maanden rijverbod: die straf krijgt de Nederlandse trucker die in maart vorig jaar het ongeval veroorzaakte waarbij Frank Vlietinck (56) om het leven kwam. De visser uit Knokke-Heist werd in Zeebrugge gegrepen op zijn fiets en overleed ter plaatse. Voor de zus van het slachtoffer een te milde straf. Want ze koesterde samen met haar broer een grote droom, zo bleek. Broer Antoine sprak na de zitting met de trucker en is vooral blij dat de zaak is afgerond. “Een zwaardere straf brengt Frank niet terug."
 2. Onderzoeker Filip Vanaeken: “Het grootste deel van Ventilus-omwonenden heeft geen recht op compensatie”
  West-Vlaanderen

  Onderzoe­ker Filip Vanaeken: “Het grootste deel van Ventilus-omwonenden heeft geen recht op compensa­tie”

  Onafhankelijk onderzoeker en bouwkundige Filip Vanaeken meent dat er meerdere tegenstrijdigheden zijn tussen officiële documenten en de uitspraken van Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir (N-Va) omtrent het Ventilus-dossier. “Politici verwijzen herhaaldelijk naar ruime compensaties voor alle betrokkenen, maar het grootste deel van de omwonenden blijkt daar géén recht op te hebben”, klinkt het.