De archeologen bij het meest intacte graf. Het is bewaard vanaf het bekken tot aan het hoofdeinde.
Volledig scherm
De archeologen bij het meest intacte graf. Het is bewaard vanaf het bekken tot aan het hoofdeinde. © Benny Proot

Archeologen verrast door vondst aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: antropomorfe graven uit middeleeuwen

BruggeTijdens opgravingen van een deel van het Onze-Lieve-Vrouwkerkhof nabij de gelijknamige kerk in Brugge zijn archeologen afgelopen week tot hun eigen verbazing op antropomorfe graven gebotst. Die waren in Vlaanderen slechts in gebruik tot in de 13de eeuw. Dankzij de vondsten kan mogelijk eindelijk achterhaald worden hoelang de kerk er al staat.

 1. Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmaskers, tot het startschot klinkt”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse Kerstloop lokt zelfs in coronatijd 3.000 deelnemers, ook onze man is erbij: “Overal mondmas­kers, tot het startschot klinkt”

  Met ruim 3.000 sportievelingen kan de Brugse Kerstloop van vrijdag terugblikken op een topeditie. Want zelfs in tijden van stijgende coronacijfers hebben mensen nood aan sport, zij het dan met heel veel voorzorgsmaatregelen, Covid Safe Ticket én mondmaskers tot het startschot weerklinkt. Wij stuurden onze sportiefste journalist naar de Brugse stratenloop voor zes kilometer…genieten.
 2. Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsarchief kan het: virtualrealityfilm flitst je terug naar het jaar 1441
  Brugge

  Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsar­chief kan het: virtualrea­li­ty­film flitst je terug naar het jaar 1441

  Belangrijke dag in Brugge, waar vrijdag voor het eerst een EuroMillions-trekking georganiseerd wordt. Brugge viert de 580ste verjaardag van de loterijen zoals we die nu kennen in stijl. In het Stadsarchief duik je in het verleden met een virtualrealityfilm over de eerste ‘lotinghe’ in 1441 en kan je de balletjes en trommels door de eeuwen heen bewonderen.