CD&V trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de noemer Brugse cd&v. Mercedes Van Volcem kondigde aan dat ze niet langer met Open Vld Plus, maar wel met VOOR BRUGGE naar de kiezer trekt.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de noemer Brugse cd&v. Mercedes Van Volcem kondigde aan dat ze niet langer met Open Vld Plus, maar wel met VOOR BRUGGE naar de kiezer trekt. © Benny Proot / rv

ANALYSE. Politicoloog laat zijn licht schijnen op naamswijziging van twee politieke partijen in Brugge: “Duidelijk dat ze vooral voor lokale verhaal gaan”

Zeg niet CD&V, maar ‘Brugse cd&v’ en al zeker niet Open Vld Plus, want die partij heet op het stembriefje in 2024 ‘VOOR BRUGGE’. “Net zoals onze inwoners zijn we trots op het karakter van onze stad. De term ‘Brugge’ is een kwaliteitslabel”, klinkt het. Politicoloog Herwig Reynaert legt uit wat volgens hem de belangrijkste redenen zijn voor die naamsveranderingen.

 1. Maak kennis met de lokale ‘sterren’ op het Brugs Bierfestival: “We gebruikten ooit per ongeluk de verkeerde gist... Ons Wreed Axident was geboren”
  PREMIUM

  Maak kennis met de lokale ‘sterren’ op het Brugs Bierfesti­val: “We gebruikten ooit per ongeluk de verkeerde gist... Ons Wreed Axident was geboren”

  Fans van het betere gerstenat moeten dit weekend in Brugge zijn. Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum verwelkomt de 15de editie van het Brugs Bierfestival. Van heinde en verre komen 80 brouwerijen en bierfirma’s met ruim 500 soorten langs om je laten te proeven. Maar ook uit Brugge en het hinterland zelf tekenen brouwers present. Wij laten je met hen kennismaken: hoe het voor hen allemaal begon, welke bieren ze aanbieden en – als extra schuimlaagje – enkele opvallende wist-je-datjes. Schol!
  Brugge
 2. 11 Juli-Komitee Brugge nodigt Elio di Rupo uit als gastspreker tijdens viering Vlaamse Feestdag

  11 Ju­li-Komitee Brugge nodigt Elio di Rupo uit als gastspre­ker tijdens viering Vlaamse Feestdag

  Traditioneel slaan het 11 Juli-Komitee, de Brugse Metten Wandelclub en Burgrock de handen voor hun activiteiten in het kader van de Vlaamse feestdag. Meest opvallend dit jaar is de komst van de Waalse minister-president. “Soms geven we ook wel eens de microfoon aan iemand die er een wat andere mening op nahoudt dan de meeste aanwezigen die op de vooravond van 11 juli samenkomen in de Gotische Zaal van het Brugse stadhuis”, zegt voorzitter Pol Van Den Driessche.
  Brugge