De speciale zegelstempel uit het jaar 1000, teruggekeerd uit Denemarken
Volledig scherm
De speciale zegelstempel uit het jaar 1000, teruggekeerd uit Denemarken © Benny Proot

Amper een paar centimeter groot, maar van onschatbare waarde voor Brugge: zegelstempel keert na duizend jaar terug uit Denemarken

BruggeVoor het eerst in een millennium keert een absoluut topstuk uit de geschiedenis van Brugge terug naar de stad waar het thuishoort. Het gaat om de zegelstempel van graaf Boudewijn IV, een kleinood van amper een paar centimeter groot dat zich in Denemarken bevond. En wat nog het meest bijzonder is: bezoekers aan de nieuwe tentoonstelling over het Brugge rond het jaar 1000 mogen (een 3D-replica van) de stempel aanraken.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RESTOTIP. Het succesverhaal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introduceerde in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Het succesver­haal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introdu­ceer­de in Oostende

  Hawaï in een kommetje, zo kun je een pokébowl eenvoudig omschrijven. Het zijn de mensen van Ohana Pokébowls op de Groentemarkt die het gerecht in Oostende introduceerden, iets meer dan twee jaar geleden. De kommetjes groenten, rauwe vis en plakrijst blijken een enorm succesverhaal, want half Oostende is intussen verknocht aan de pokébowls. Een ex-werknemer ging zelfs met het concept lopen en nam de naam klakkeloos over. Hoog tijd om zelf eens te proeven.