Kans komen straks maar beter op tijd naar het stadion van Club Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Kans komen straks maar beter op tijd naar het stadion van Club Brugge. © Studio-alma.fr/PhotoNews

Alweer noppes voor Club Brugge in stadiondossier: hoe moet het nu verder? Kan Club nog lang in Jan Breydel spelen? Hoeveel vertraging loopt het project op?

BruggeAlweer krijgt Club Brugge slecht nieuws over de bouw van een nieuw voetbalstadion naast het huidige Jan Breydelstadion. Is het sop de kolen nog waard? Wat is nu de volgende stap? Kan Club straks nog wel Europees spelen in Sint-Andries? De meest prangende vragen hebben we voor u beantwoord.

 1. Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Neen, dat lost niks op”
  PREMIUM

  Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Neen, dat lost niks op”

  “De feiten gebeurden op klaarlichte dag in de drukste straat van Brugge. Er passeerden heel wat volwassenen, maar niemand greep in. Neen, dat begrijp ik niet.” De mama van de 13-jarige jongen die met een mes werd bedreigd in Brugge, doet voor het eerst haar verhaal. Ze besloot op vraag van haar zoon geen aangifte te doen. “Zowel in het belang van het slachtoffer als de dader vragen we om van zo’n zaken wél steeds aangifte te doen", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Een situatieschets van wat er die bewuste middag nu precies gebeurde in Brugge.
  Brugge
 2. Ardooise burgemeester en getroffen bedrijfsleiders verbolgen over voorkeurtracé voor Ventilus: “Dit voelt als een slag in ons gezicht”
  PREMIUM

  Ardooise burgemees­ter en getroffen bedrijfs­lei­ders verbolgen over voorkeur­tracé voor Ventilus: “Dit voelt als een slag in ons gezicht”

  Als de nieuwe Ventilus-hoogspanningslijn er komt dan zullen niet een paar duizend, maar wel ‘slechts’ tachtig gezinnen daar de rechtstreekse impact van voelen. Dat blijkt uit het voorkeurtraject dat nu op tafel ligt en waarbij stukken in Torhout en Zedelgem en Izegem toch ondergronds zouden gaan. De Vlaamse regering neemt pas vrijdag een beslissing, maar hier en daar wordt al verbolgen gereageerd, onder andere bij technologiebedrijf Skyline Communications en de Ardooise burgemeester Karlos Callens.
  Brugge